nieuws

Renovatie locatie vijfsterrenhotel Breda van start

Hotel

De renovatie van de locatie in Breda waar Laurens Meyer een vijfsterrenhotel gaat exploiteren, is deze maand van start gegaan. Het wachten was op de laatste financiering, die kwam in de vorm van subsidie van het Nationaal Restauratie Fonds.

Renovatie locatie vijfsterrenhotel Breda van start

Eind augustus heeft Ontwikkelingscombinatie Designhotel Nieuwstraat Breda de panden daadwerkelijk in handen gekregen. Als de restauratie voltooid is, zal het vastgoed overgaan in de handen van Designhotel Nieuwstraat cv. Hierin zitten private partijen en de exploitant, die samen €9 miljoen investeren.

Meyer Beheer gaat het vijfsterrenhotel dat in 2015 de deuren opent, exploiteren. C5 Architecten ontwerpt het 85 kamers tellende hotel.

Restauratie

Begin oktober is begonnen met de restauratie, die onder meer bestaat uit een forse operatie in de kapel, waar muren en plafond door schimmels zijn aangetast.

De restauratie is onder meer mogelijk gemaakt met een donatie uit het Nationaal Restauratie Fonds, een onafhankelijke stichting die restauratie van monumentale panden financieel ondersteunt. Dit fonds draagt €3,1 miljoen bij aan de totale begroting van €21,5 miljoen voor renovatie en realisatie van het hotel. Ook het rijk en de provincie dragen samen nog €9,4 miljoen bij.

Nederland telt momenteel 26 hotels met vijf sterren, waarvan 14 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel