nieuws

Eerste hotel in Nederland accepteert bitcoins

Hotel

Hotel van Walsum in Rotterdam accepteert naast euro’s ook bitcoins. Zowel vooraf als ter plekke kunnen overnachtingen en consumpties in het hotel met bitcoins betaald worden. Bitcoin is virtueel geld dat enkel in digitale vorm bestaat op het internet.

Eerste hotel in Nederland accepteert bitcoins

Nog niet veel horecabedrijven accepteren de bitcoin. De eerste in Nederland was Stadscafé de Waag uit Delft en ook bij Thuisbezorgd.nl kan met Bitcoins betaald worden. Vegetarisch eethuis De Zon in Den Haag accepteert ook bitcoins en SeatstoMeet gaat in het voorjaar van 2014 van start met het betaalmiddel.

Van Walsum stapt in de bitcoin omdat het ‘bijna niets kost, super snel is, zo anoniem als je zelf wilt, makkelijk en zonder tussenkomst van een bank of andere instantie. Ook is het een extra service voor de gast die zo meer keuze vrijheid heeft om zelf te bepalen hoe hij wil betalen,’ aldus Anton van Dam van Hotel van Walsum.

Bitcoin wordt niet uitgegeven door een land of bank, iedereen met een pc, laptop of smartphone kan meedoen. Bitcoin bestaat al sinds 3 januari 2009 en maakt sindsdien een stormachtige groei door.

Koers Bitcoin

De Chinese centrale bank verbood vorige week financiële instellingen om transacties in de virtuele munt bitcoin af te handelen. De koers van bitcoins daalde als gevolg van deze beslissing. De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijselbloem noemt de bitcoin ‘Hip en leuk’ al waarschuwt hij er wel voor dat ‘je geen enkele garantie hebt dat ze hun waarde houden.’

Reageer op dit artikel