nieuws

Onderzoek: populariteit glamping neemt verder toe

Hotel

60 Procent van de kampeerders wil tijdens de kampeervakantie zoveel mogelijk luxe en denkt aan ‘glamping’. Glamping, die zogeheten luxe kamperen, wordt door een groot aantal hotels gezien als concurrent.

Onderzoek: populariteit glamping neemt verder toe

Het onderzoek is uitgevoerd door touroperator Suncamp Holidays. Naast dat 60 procent van de kampeerders tijdens de kampeervakantie zoveel mogelijk luxe wil, is ook uit het onderzoek naar voren gekomen dat 30 procent van de respondenten liefst drie maal of vaker is wezen ‘glamperen’.

Hotels hebben de laatste jaren te maken met steeds meer concurrenten uit de recreatieve en particuliere hoek. Naast glaming op campings wordt Airbnb, de organisatie waarbij particulieren privéslaapruimte aanbieden, gezien als ontwikkelingen die marktaandeel afsnoepen. Zeker met de groei van internet vervullen deze spelers een steeds belangrijkere rol in de logiessector.

Reageer op dit artikel