nieuws

Touroperator raakt EK-kamers Charkov niet kwijt

Hotel

Er is nauwelijks belangstelling voor hotelkamers in Charkov, de stad in Oekraïne waar het Nederlands elftal tijdens het EK-voetbal de poulewedstrijden speelt. Touroperator Corendon gaat de prijzen halveren.

Touroperator raakt EK-kamers Charkov niet kwijt

Corendon-directeur Atilay Uslu spreekt in de Telegraaf van een ‘ongekende situatie’. Met nog achttien dagen voor het begin van het voetbaltoernooi om de Europese titel zijn nauwelijks hotelkamers geboekt, terwijl de touroperator er driehonderd heeft per poulewedstrijd.

In totaal kocht Corendon ruim duizend kamers in en die gaan nu voor 50 euro per persoon per nacht van de hand. Daarnaast is aan de rand van de stad ook nog een compleet kuurhuis en rusthuis met faciliteiten afgehuurd. De directeur gaat voor tonnen het schip in als supporters het laten afweten.

Oranjecamping groot succes
De officiële partner van de Nederlandse voetbalbond KNVB, OAD Reizen, zegt ‘minder last te hebben van de ‘gewone’ supporter’. Deze touroperator heeft vooral zakelijke arrangementen.

Heel goed gaat het volgens organisator Jokke de Wit met de verhuur van plekken op de Oranjecamping. De Wit vertelt de Telegraaf dat de camping ‘nagenoeg volgeboekt’ is.

Het aantal verkochte arrangementen is op dit moment ruim 1200 en daar kunnen er nog een paar honderd bij. De camping gaat 7 juni open voor supporters.

Reageer op dit artikel