nieuws

Hotel Des Indes wordt voor even museum

Hotel

Hotel Des Indes in Den Haag wordt tijdelijk museum. Het publiek krijgt voor het eerst gratis de mogelijkheid om stukken te bekijken die te maken hebben met de historie van het vijfsterrenhotel, bekende gasten en de band met het Koninklijk Huis.

Hotel Des Indes wordt voor even museum

De tentoonstelling in Des Indes opent op 5 september. De eerste verdieping van het hotel, dat al sinds 1881 op het Lange Voorhout zit, wordt in samenwerking met het Nationaal Archief omgetoverd tot een expositie met onder andere oude gastenboeken met persoonlijke boodschappen van beroemdheden als de Sjah van Perzië, de Rolling Stones, Franklin Roosevelt en sir Winston Churchill, zo schrijft De Telegraaf.

Naast het museum, dat van 5 tot en met 15 september dagelijks geopend is van 10:00 tot 18:00, worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Uniformen portiers

In de gedecoreerde Balzaal en Salon van Brienen kunnen bezoekers genieten van dia’s, portiers uniformen en nooit eerder tentoongestelde brieven van Mata Hari. Op de rotonde, in het hart van het hotel, wordt een museumcafé ingericht.

Gratis Rem Bastiaens’Heel Nederland mag gratis een kijkje komen nemen. Veel topstukken hebben we alleen laten zien aan historici of kleine gezelschappen die specifiek geïnteresseerd waren in de hier overleden wereldberoemde Russische balletdanseres Anna Pavlova’, vertelt directeur Rem Bastiaens. ‘We verwachten enorm veel belangstelling, zeker omdat het zo laagdrempelig is.’

Op Prinsjesdag is er de traditionele high tea met kaartjes voor de vip-tribune op het Lange Voorhout.

Reageer op dit artikel