nieuws

Pulitzer voegt Westerkerk toe als evenementenlocatie

Hotel

Het Pulitzer Hotel in Amsterdam gaat een exclusieve samenwerking aan met de nabij gelegen Westerkerk. Het vijfsterrenhotel gaat – als enige organisatie – meetings en evenementen verzorgen in de kerk.

Pulitzer voegt Westerkerk toe als evenementenlocatie

De Westerkerk heeft de ruimte voor partijen van 70 tot 700 personen en Hotel Pulitzer heeft de expertise in huis deze te organiseren.

‘Wij zijn bijzonder trots om exclusief samen te mogen werken met de grootste kerk van Amsterdam’, aldus Alex van Gastel, gm van Pulitzer. ‘De Westerkerk is een betoverende locatie en ik ben er van overtuigd dat we samen unieke evenementen kunnen neerzetten, voor opdrachtgevers die echt iets speciaals willen.’

Gouden Eeuw

Zowel de Westerkerk als de 25 grachtenpanden van Hotel Pulitzer zijn gebouwd in de Gouden Eeuw en hebben een rijk historisch verleden. ‘De Westerkerk is één van de weinige grote stadskerken die nog in de eerste plaats als kerk in gebruik is’, zegt John Faasse, voorzitter kerkenraad Westerkerk.

‘De Westerkerkgemeente wil graag dat iedereen van dit prachtige monument kan genieten. We zijn daarom ook verheugd dat we in samenwerking met Hotel Pulitzer nog meer mensen op een stijlvolle manier kennis kunnen laten maken met de unieke architectuur en de schitterende lichtval van de Westerkerk.’

Metselwerk

De Westerkerk ondergaat ingrijpende onderhouds- en restauratiewerkzaamheden. De bakstenen en de voegen zijn ernstig aangetast als gevolg van het gebruik van brak water uit de grachten voor het metselwerk.

Alle 200.000 stenen worden stuk voor stuk gecontroleerd. Naar schatting moet de helft van de voegen uitgehakt en opnieuw aangebracht worden. Daarnaast worden 5.000 stenen uitgehakt en vervangen.

€3,8 miljoen

De werkzaamheden aan de buitenkant duren tot halverwege 2015, in 2016 wordt de binnenkant aangepakt. De totale begroting van de restauratie bedraagt €3,8 miljoen. Bijna een miljoen daarvan wordt zelf bijeengebracht door acties als het zelf metselen van een steen of het adopteren van een stukje Westerkerk. Mede door de start van deze samenwerking helpt Hotel Pulitzer de Westerkerk om extra geld te genereren voor deze werkzaamheden.

Reageer op dit artikel