nieuws

W Amsterdam krijgt ook KAS bank erbij

Hotel

Het W hotel dat momenteel in Amsterdam gebouwd wordt, breidt nu al uit. Waar eerst alleen sprake was van het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, kondigt Starwood nu aan dat ook de tegenovergelegen voormalige KAS bank bij het hotel getrokken wordt.

W Amsterdam krijgt ook KAS bank erbij

In het bankgebouw komen 66 extra kamers en suites, vele met uitzicht op de Singelgracht. Ook worden in het pand de spa, een nachtclub, bar en restaurant gesitueerd, die allen nadrukkelijk ook op externe gasten gericht zijn.

‘We zijn overweldigd door de interesse en de vraag naar W Amsterdam sinds we het project bekendmaakten in februari en zijn verheugd met de uitbreiding van dit hotel in samenwerking met de eigenaar, Liran Wizman’, aldus Michael Wale, president van Starwood Hotels & Resorts voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. ‘Het merk spreekt de Nederlandse markt enorm aan, en we staan te popelen om W naar de stad te brengen als we het hotel in de herfst van het volgend jaar openen.’

Rooftop

Het hotel zal beschikken over 238 kamers verspreid over de twee gebouwen, waaronder 25 suites, een WOW-suite en twee Extreme Wow Suites. Gasten zullen het hotel binnenkomen via het gebouw van de vroegere PTT telefooncentrale, waar ze naar de rooftop worden gebracht om in te checken.

Dat gebeurt met een cocktail in de hand in de ‘W Living Room’, de W-versie van de hotellobby. Die komt, net als een ‘destination bar’ en restaurant, in de hal van de voormalige bank. Op het dak moeten ook een bar en restaurant komen.

Eigenaar

‘Ik ben verheugd dat we het project hebben kunnen uitbreiden en nog meer faciliteiten van wereldklasse kunnen bieden aan de wereldreizigers die onze gasten zijn’, zegt Liran Wizman, eigenaar van zowel W Amsterdam als van exploitant Europe Hotels Private Collection (EHPC). ‘Met een modern design en innovatieve flair bestaat er geen twijfel over dat W Amsterdam de stad in vuur en vlam zal zetten en bij uitstek een ontmoetingsplek zal zijn voor jetsetters en de lokale bevolking. Het wordt een resort in de stad.’

Historische elementen

Zowel de telefooncentrale als het bankgebouw worden ingericht door de prijswinnende bureaus Office Winhov in Amsterdam en BK Architecture uit Tel Aviv. Het zal een mix worden van gerestaureerde historische elementen en nieuw, eigentijds design.

‘Nu het verdeeld is over twee unieke gebouwen in het hart van de stad, zal W Amsterdam een centraal punt zijn voor trendsetters die nieuwsgierig zijn naar wat er in Amsterdam te doen is en komen gaat op het gebied van de mode, design, muziek en entertainment’, meent Bram van der Hoek, managing director van EHPC. ‘Het geavanceerde ontwerp van het hotel, in combinatie met W’s innovatieve lifestyleprogrammering, zal iets totaal anders toevoegen aan het hotellandschap van Amsterdam.’

Reageer op dit artikel