nieuws

Tien genomineerden Dutch Hotel Award bekend

Hotel

De tien hotels die dit jaar gaan strijden om de 12e editie van de Dutch Hotel Award (DHA) zijn bekend. Dit jaar hebben zich opvallend veel boutique hotels ingeschreven, wat te zien is in die lijst van tien. Ook valt op dat Amsterdam voor het eerst sterk ondervertegenwoordigd is, met slechts één genomineerde.

Tien genomineerden Dutch Hotel Award bekend

‘Waar in de afgelopen jaren bij elke editie een aantal grote hotelketens vertegenwoordigd was, valt het dit jaar op dat er verschillende boutique hotels meedoen’, aldus initiator Francesco Monaco.

‘Of het aan het thema ligt, kwam uit de reacties niet direct naar voren. Maar als we kijken naar de manier waarop de deelnemende hotels, en dan vooral die uit de top 10, communiceren op reviewsites, kan in ieder geval worden geconcludeerd dat het gebruik van big data door steeds meer hotels als serieuze marketingtool wordt ingezet.’

38 inzendingen
Het aantal inzendingen ligt dit jaar met 38 iets onder het gemiddelde. Drukte, verbouwingen en het jaarthema de belangrijkste zijn redenen geweest voor hotels om dit jaar af te zien van deelname, zegt Monaco.

Uit de inzendingen heeft de jury de volgende tien hotels genomineerd voor Dutch Hotel Award 2015 (in alfabetische volgorde):

  1. Bilderberg De Keizerskroon – Apeldoorn
  2. Blue Collar Hotel – Eindhoven
  3. Canal House – Amsterdam
  4. Hotel Central – Roosendaal
  5. Hotel Mozaïc – Den Haag
  6. Hotel The Roosevelt – Middelburg
  7. Hotel van Oranje – Noordwijk
  8. Kasteel de Hoogenweerth – Maastricht
  9. Van der Valk Hotel Den Haag – Nootdorp
  10. Vesper Hotel – Noordwijk

Wedstrijdverloop
In de tweede selectieronde kijkt de jury vooral naar de verbetering van de resultaten, bijzondere wapenfeiten en de motivatie: waarom moet de deelnemer naar eigen zeggen de Dutch Hotel Award winnen? De helft valt af, op vrijdag 24 april worden de vijf halve finalisten bekendgemaakt.

Die halve finalisten geven dinsdag 19 mei een “powerpresentatie” van 10 minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De sessie vindt plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. De jury kiest vervolgens finalisten, die op vrijdag 22 mei worden bekendgemaakt.

Donderdag 4 juni zal de jury de drie finalisten bezoeken, waarbij elk team twee uur de gelegenheid heeft de jury te overtuigen.

De winnaar van de Dutch Hotel Award 2015 zal op donderdag 25 juni tijdens de Hotel Management Diner bekend worden gemaakt. Dan is bekend wie de winnaar 2014, Postillion Deventer, opvolgt.

 

Reageer op dit artikel