nieuws

Anja Muller nieuwe manager Golden Tulip Alkmaar

Hotel

Anja Muller is de nieuwe hotel manager van Golden Tulip Alkmaar. De van oorsprong Duitse heeft ruim 27 jaar ervaring bij verschillende hotels, waaronder het Okura in Amsterdam en het Sheraton in Frankfurt.

Anja Muller nieuwe manager Golden Tulip Alkmaar

Na haar opleiding aan de Hotelschool in Wiesbaden, begon Muller haar carrière op de afdeling reserveringen van het Sheraton Frankfurt Airport Hotel en Conference Center. Daarna, zo’n 25 jaar geleden, verhuisde ze naar Amsterdam en ging aan slag als reserveringsmanager bij Hotel Okura Amsterdam. Haar ervaring in de hotellerie heeft zij verder uitgebreid door haar functies van Manager Marketing & Sales en Hotelmanager bij Zorghotel de Palatijn in Alkmaar. In de afgelopen periode heeft Muller onder andere twee interim opdrachten gedaan, als Hotelmanager bij Hotel-Congrescentrum Belmont op de Veluwe en als Manager Bijzondere Vakanties bij het Nederlandse Rode Kruis.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Naast de aansturing van het hotel, wil Muller nog meer focussen op maatschappelijk verantwoord ondernemen: ‘We vervangen een aantal zaken door duurzame materialen. Zo wordt er gerecycled tapijt in het hotel gelegd en gaan we stapsgewijs meer gebruik maken van biologische- en fairtrade-producten. Biologische groente en fruit bevatten meer vitamine en mineralen dan de producten die op kunstmest groeien en je proeft ook het verschil. In Duitsland is deze trend al enige tijd gaande en waait nu ook naar Nederland over. Daar moeten we op inspelen.’

Reageer op dit artikel