nieuws

Europa-Park populairste toeristische bestemming Duitsland

Hotel

Europa-Park in het zuid-Duitse Rust is verkozen tot populairste toeristische attractie. Het laat daarmee gerenommeerde bezienswaardigheden als de Berlijnse muur en Schloss Neuschwanstein achter zich. In juli ontving Europa-Park ook al de Traveller’s Choice Award van TripAdvisor.

Europa-Park populairste toeristische bestemming Duitsland

Het Duits Verkeersbureau heeft voor de vierde keer een enquête gehouden onder Duitsland-gangers en hen gevraagd naar de populairste bezienswaardigheid van het land. Dit jaar komt Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, als meest populaire uit de bus. Schloss Neuschwanstein en de Kölner Dom eindigen respectievelijk op plek 2 en 3.

‘Mooi verjaardagsgeschenk’
Tussen oktober 2014 en mei 2015 konden reizigers uit meer dan 40 landen deelnemen aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau. ‘We zijn er trots op dat we verkozen zijn tot Duitslands populairste bezienswaardigeid. En dat in een jaar dat we onze 40ste verjaardag vieren’, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, dat gelegen is in het zuiden van Duitsland op de grens met Frankrijk.

De top 10 ziet er als volgt uit:
1: Europa-Park
2. Schloss Neuschwanstein
3: Kölner Dom
4: Altstadt en Schloss Heidelberg
5. Brandenburger Tor
6. Altstadt von Rothenburg ob der Tauber
7. Bodensee met Insel Mainau
8: Berlijnse Muur
9. Zugspitze
10. Romantische Strasse

Beste park van Europa
Het is sowieso een goed jaar voor Europa-Land. TripAdvisor reikte in juli al de Travellers‘ Choice Award voor attractieparken uit aan het park. Daarmee is Europa-Park uitgeroepen tot beste van Europa.

Reageer op dit artikel