nieuws

Gratis wifi niet het belangrijkst bij boeken hotel

Hotel

Een gratis ontbijt is de belangrijkste beslissingsfactor bij het boeken van een hotel. Opmerkelijk is dat de afwezigheid van Wifi daarbij een veel minder grote rol speelt. Dat blijkt uit onderzoek van boekingssite HotelGrouper.com.

Gratis wifi niet het belangrijkst bij boeken hotel

Die deed onderzoek onder 1700 Nederlandse (zowel zakelijke als recreatieve) hotelgasten. Het ontbijt inbegrepen in de prijs, is voor 39 procent van de recreatieve gasten de belangrijkste hotelfaciliteit. Als tweede beslissingsfactor werd een centrale ligging van het hotel genoemd (22 procent). Gevolgd door de aanwezigheid van een zwembad (16 procent) en gratis parkeren (13 procent). Opmerkelijk is dat de aanwezigheid van gratis Wifi veel lager op het wensenlijstje staat dan gedacht.

Zakelijke reiziger wil goede bereikbaarheid
Voor de zakelijke gast zien de beslissingsfactoren er heel anders uit. Gratis Wifi staat hier als derde op de ranglijst (23 procent). 31 procent geeft aan goede bereikbaarheid het belangrijkste te vinden. 26 procent zegt de aanwezigheid van een restaurant hoog op het wensenlijstje te hebben staan. Op de vierde plek en vijfde plek staan respectievelijk de aanwezigheid van een bar en gratis parkeergelegenheid.

Top 10 Wensen Recreatieve gasten
1. Ontbijt inbegrepen
2. Dicht bij het centrum
3. Zwembad
4. Gratis parkeren
5. Restaurant
6. Gratis Wi-Fi
7. Kwaliteit van de bedden
8. Airconditioning
9. Grootte van de kamer
10. Bar

Reageer op dit artikel