nieuws

Henk Meyknecht: promotie bij Kempinski Hotels

Hotel 1966

Henk Meyknecht (56) is benoemd tot Senior Vice President van Kempinski Hotels. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor 24 hotels in het Midden Oosten en Afrika, met als standplaats Dubai.

Henk Meyknecht: promotie bij Kempinski Hotels

Meyknecht is afkomstig uit een familie van Nederlandse hoteliers en heeft gestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en Cornell Universiteit. Ook was hij van 1987 tot 2012 columnist voor Misset Horeca.

Meyknecht werkte voor Hilton, IHG, Peninsula Hotels, Marco Polo Hotels en Langham Hotels in Europa, deVerenigde Staten en het Verre Oosten. Hij was in 1986 een van de eerste buitenlandse hoteliers in China.

Kempinski: 75 vijfsterrenhotels

Henk Meyknecht werkt bij Kempinski Hotels sinds 2012 als Area Director & General Manager voor Jordanie en Shanghai. Het Duitse Kempinski Hotels, opgericht in 1897 in Berlijn, heeft 75 vijfsterrenhotels in Europa, het Midden Oosten, Afrika en het Verre Oosten. Bekende hotels zijn ondermeer het Adlon Hotel in Berlijn en Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi.

Kempinski Hotels is tevens oprichter en mede-eigenaar van de Global Hotel Alliance. GHA is een samenwerkingsverband voor 34 verschillende internationale hotelmerken, including Kempinski, Omni en Leela Hotels.

 

Reageer op dit artikel