nieuws

Aloft werkt aan spraakgestuurde hotelapp

Hotel 1538

Gasten in Starwoodmerk Aloft kunnen binnenkort de thermostaat en verlichting in hun hotelkamer bedienen met hun stem. Het hotelmerk ontwikkelt momenteel een app die werkt via Apple’s spraaksoftware Siri.

Aloft werkt aan spraakgestuurde hotelapp

‘Project: Jetson’ is de naam van het project rond de ‘spraakgestuurde hotelkamer’, naar de animatieserie die in de verre toekomst speelt.

De app wordt vooralsnog alleen voor de iPad ontwikkeld, die bij de Alofts waar deze techniek beschikbaar is, klaarligt in de kamer. De technologie achter de spraakgestuurd app is gestoeld op Siri en Homekit, beiden van Apple.

Stemcommando’s

Via de app kunnen gasten met stemcommando’s de temperatuur in de kamer aanpassen, verlichting regelen en de televisie aanzetten. Ook fungeert de app als conciërge en kan vragen beantwoorden over het weer, lokale attracties of restaurants.

‘We zoeken altijd manieren om technologie te integreren in gastbeleving’, zegt Eric Marlo, global brand manager voor Aloft. Zo werd eerder al de robotbutler Botlr geïntroduceerd in enkele Aloft hotels in de VS.

Voor de spraakapp loopt momenteel een pilot in Aloft Boston. Project: Jetson wordt de komende maanden verder gefinetuned en als gasten enthousiast zijn, wordt het beschikbaar voor hele Aloft portfolio.

Lees ook: Is uw gast klaar voor de robot?Is uw gast klaar voor de robot? 

 

Reageer op dit artikel