Hampshire Hotels bestaat vijftien jaar

Hampshire Hotels bestaat vijftien jaar

De hotelgroep Hampshire Hospitality Management ontstond in 2001 met als eerste hotel het Hampshire Golfhotel - Waterland in Purmerend. Intussen heeft de groep zo'n 70 hotels in Nederland en België.

Al zeven jaar na de oprichting in 2001 werd de mijlpaal van 50 hotels bereikt. In 2011 heeft Eden Hotel Group Hampshire overgenomen, met Etienne Verkerk als Algemeen Directeur en Léon Dijkstra – zoon van Sjoerd Dijkstra – in de rol van commissaris.

De geschiedenis van de hotelgroep, gaat met de overname door Eden Hotel Groep in 2011 veel verder terug. In 1947 kochten de ouders van de toen tien jaar oude Sjoerd Dijkstra, later de oprichter van de Eden Hotel Group, een café. Dit was de start van een tijdperk in de horeca.

Helpen in het hotel

In 1955 verkochten zijn ouders de zaak en openden een hotel in Groningen. Sjoerd Dijkstra ging bij familie in een winkel werken, maar toen zijn vader plotseling overleed, had hij als enig kind geen keus. Hij moest zijn moeder helpen in het hotel.

Dit was de start van een tijdperk in de horeca. Een paar jaar later verkochten ze het hotel in Groningen en namen Hotel Peters in Zwolle over en noemden het Hotel Dijkstra. Sjoerd Dijkstra ging verbouwen en renoveren en het hotel werd een groot succes.

Onroerend goed

Niet veel later liet een projectontwikkelaar zijn oog vallen op het pand en deed een bod wat de familie niet kon afslaan. Dijkstra ontdekte waar zijn kracht lag: het kopen en ontwikkelen van onroerend goed.

‘Ons bedrijf bleek, in die tijd, als vastgoed meer waard dan ik als horecaman ooit zou kunnen verdienen. Ik ben meer koopman dan kastelein en ik had toen nooit durven dromen dat er zo’n grote en succesvolle hotelgroep uit zou ontstaan.’

Eden hotel

In de jaren ’70 kocht Dijkstra het Eden Hotel in Amsterdam. Sinds die tijd breidde Dijkstra ook buiten Amsterdam de hotelgroep uit. Met iconische hotels zoals Hampshire Designhotel - Maastricht, Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden en Hampshire Hotel - Babylon Den Haag.

‘Durven verrassen, net dat beetje meer geven, vol energie en met plezier aan een nieuwe dag beginnen – en dat alles geheel in stijl. Als ik kijk naar een dag bij een van de Hampshire hotels, en naar de collega’s in de hotels, dan zijn dit zaken die mij direct opvallen’, zegt Etienne Verkerk.