nieuws

Dronken gast laat ravage achter in onbemand hotel De Achterhoek

Hotel 917

Een dronken gast heeft dit weekend een ravage achtergelaten op zijn hotelkamer in het onbemande Hotel de Achterhoek in het Gelderse Laren. De verdachte is aangehouden door de politie, vertelt eigenaresse Jeanette Degen.

Dronken gast laat ravage achter in onbemand hotel De Achterhoek

‘Gelukkig hebben andere gasten in het hotel ons snel gebeld en konden we samen met de politie de dader staande houden. De overige gasten hebben er verder geen hinder van ondervonden, gelukkig’, meldt Degen. De schade wordt verhaald op de verdachte, een 33-jarige man uit Emmeloord.

Worsteling

14523287_1132599313490865_5925667080007778683_nDe verdachte werd door de politie aangetroffen bij een bushokje in de buurt van het hotel. Al snel werd duidelijk dat hij te diep in het glaasje had gekeken. ‘Drank en iets meer dan dat, denk ik’, aldus de hotel-eigenaresse. De aanhouding resulteerde in een worsteling. De verdachte was zodanig onder invloed, dat hij zelfs op pepperspray niet reageerde. ‘Ze hebben hem met zes man moeten aanhouden.’

Vernielingen

Op zijn kamer vernielde hij onder meer de deur, de douchedeur en hij trok een televisie van de muur. In de hotellobby sloeg hij een tafel kapot.

Hotel de Achterhoek is dag en nacht open, maar er is geen horeca, geen ontbijtbuffet en geen receptiebalie. Gasten krijgen een unieke code die op de dag van aankomst wordt gemaild én gesmst. Met die code heeft de gast toegang tot het hotel, de kamer én het internet.

Onbemand hotel

3Als een gast bij het hotel aankomt, toetst die bij de voordeur de ontvangen cijfercombinatie in. Bij de kamer aangekomen wordt deze code – gekoppeld aan het kamernummer- opnieuw ingevoerd. Op de dag van uitchecken vervalt de code ‘s morgens om 10.30 uur. Na dat tijdstip kom je het hotel en de kamer niet meer in.

Degen vertelt dat het de eerste keer is dat vernielingen in het hotel werden aangericht. Ondanks dat het hotel onbemand is, wordt alles in de openbare ruimtes wel op camera vastgelegd. ‘Het bewijs is in dit geval dan ook vastgelegd.’

Diefstal

‘Gestolen of vernield, is er nog niets’, zei Degen in een interview in november vorig jaar met Misset Horeca. ‘We hebben handdoeken aangeschaft met ‘Hotel de Achterhoek’ erop gedrukt. We dachten die zijn vast snel verdwenen, maar we hebben ze allemaal nog.’

Bekijk hieronder foto’s van hotel De Achterhoek

Reageer op dit artikel