nieuws

Apollo hotel Amsterdam verruilt Wyndham voor Tribute van Marriott

Hotel 3649

Apollo Hotel Amsterdam, beter bekend als Wyndham Apollo, sluit na een ingrijpende renovatie van de 223 kamers en gemeenschappelijke ruimten per april 2017 aan bij Tribute Portfolio van Starwood (en nu dus van Marriott). Het wordt het eerste Tribute hotel in Nederland en de vierde in Europa.

Apollo hotel Amsterdam verruilt Wyndham voor Tribute van Marriott

Tribute werd in 2015 gelanceerd als verzameling onafhankelijke hotels die wel graag de distributiekanalen van – toen – Starwood willen benutten. Met twee Tribute hotels in Parijs en een in Londen wordt Apollo Amsterdam de vierde in Europa. Eigenaar van het label Marriott wil de Tribute Portfolio in Europa de komende jaren verder vergroten. Wereldwijd zijn zo’n 30 hotels aangesloten bij Tribute.

‘Door aan te sluiten bij Tribute Portfolio bieden we onze gasten het beste twee werelden: een uniek hotel met een eigen identiteit en toegang tot het krachtige internationale distributienetwerk, het wereldwijde bereik van het merk en het beroemde loyaliteitsprogramma van Marriott’, zegt Francesco Monaco, directielid van Apollo Hotels & Resorts en verantwoordelijk voor de commerciële strategie.

‘Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de internationale uitrol van het Tribute Portfolio en het weerspiegelt de groeiende en wereldwijde vraag naar onafhankelijke, high-end reiservaringen’, zegt Brian Povinelli, Senior Vice President en Global Brand Leader, Tribute Portfolio.

‘De karakteristieke vrije geest en openheid van Amsterdam maken het Apollo Hotel een perfecte match voor dit onafhankelijke merk van Marriott. We zijn blij om samen te kunnen werken met Apollo Hotels & Resorts om onderscheidende ervaringen te leveren aan onze gasten die in dit unieke pand verblijven.’

Renovatie

Op dit moment valt het Amsterdamse Apollo hotel nog onder de vlaf van Wyndham, daar wordt afscheid van genomen om onafhankelijk verder te kunnen. Voorafgaand aan de aansluiting bij Tribute worden de 223 kamers van het hotel en de gemeenschappelijke ruimtes ingrijpend gerenoveerd.

Apollo Hotels & Resorts heeft momenteel 13 hotels in Nederland, waarvan drie in Amsterdam. Recent kondigde de groep de opening aan van Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen aan in het voorjaar van 2017.

Ook ging de groep de afgelopen maanden nauwe banden aan met The Harbour Group en De Bierfabriek. Met een omzet van 79,4 miljoen euro staat Apollo op plek 22 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel