nieuws

European Hotel Design Award voor Hilton Schiphol

Hotel 1546

Hilton Amsterdam Airport Schiphol won afgelopen maandag 21 november in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.’

European Hotel Design Award voor Hilton Schiphol

Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. ‘Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven,’ aldus het juryrapport. ‘Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.’

Creativiteit, innovativiteit en kwaliteit

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De professionele jury beoordeelt op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuurnieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol concurrenten uit Istanbul, London, München, Mallorca en Sarajevo.

Direct verbonden met Schiphol

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers verwelkomde in december 2015 de eerste gasten. Het is met 1.800 vierkante meter aan vergader- en evenementruimte het meest toonaangevende hotel met het grootste Conference Centre op de luchthaven Schiphol. Via een traverse is het hotel direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa.

Reageer op dit artikel