nieuws

Accor koopt 5 procent belang in Banyan Tree

Hotel 1201

Accor blijft maar bezig met het uitbreiden van belangen in andere hotelorganisaties. Een maand geleden kocht het van oorsprong Franse hotelbedrijf een belang van 30 procent in 25Hours Hotels, nu heeft Accor 5 procent van de aandelen in de ultra luixe resortketen Banyan Tree gekocht.

Accor koopt 5 procent belang in Banyan Tree

AccorHotels investeert 18,5 miljoen euro in de aandelen Banyan Tree. De deal gaat verder dan alleen een aandelenpakket: Banyan Tree kan nu gebruik maken van de reserveringssystemen en salesnetwerken van Accor, en van het loyaltyprogramma Le Club AccorHotels.

Ook gaan Accor en Banyan Tree in de toekomst samen Banyan hotels ontwikkelen. ‘Met de consolidatie door grote hotelmerken die je wereldwijd ziet, zie je ook dat kleine – maar wel internationale – spelers, meestal in particulier eigendom, strategische samenwerkingen zoeken met die wereldwijde reuzen’, zegt Ho Kwon Ping van Banyan Tree.

‘Onze strategische alliantie met Accor biedt ons de kans een onafhankelijke onderneming te blijven, en creëert de mogelijkheid om managementdeals te blijven sluiten om zo de groei van het bereik en portfolio van Banyan Tree te versnellen.’

Accor investeert

Accor, dat zelf voor 12 procent eigendom is van het Chinese Jin Jiang, is de laatste tijd fors aan het investeren in andere hotelorganisaties. In 2015 nam het FRHI en de 155 daartoe behorende hotels over, onder meer Swissôtel Amsterdam. Ook nam Accor een belang van ruim 10 procent in de Chinese Huazhu Group.

Nog geen maand geleden kocht Accor zich voor 30 procent in bij 25Hours Hotels en nu weer de 5 procent in Banyan Tree. Eerder dit jaar splitste Accor haar vastgoedtak af om kapitaal op te halen voor onder meer dit soort investeringen.

Accor staat met een Nederlandse omzet van 283,7 miljoen euro op plek 5 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel