nieuws

De Koppelpaarden Lichtenvoorde wordt weer hotel

Hotel 2479

Horecabedrijf De Koppelpaarden in Lichtenvoorde krijgt opnieuw hotelkamers. Het pand wordt momenteel grondig verbouwd en er komen 11 hotelkamers boven het café-restaurant en het zalencentrum.

De Koppelpaarden Lichtenvoorde wordt weer hotel

De elf kamers worden op viersterren-niveau gebouwd, elk met eigen badkamer en bereikbaar met een lift. Alle kamers krijgen airco en gratis wifi.

Het café, restaurant en de zaal krijgen ook een facelift en naar een ambitieuze enthousiaste horecaondernemer met gevoel voor de plaatselijke ‘spirit’ wordt momenteel  door de nieuwe eigenaren gezocht.

Eind 2016 kocht een span van 7 Lichtenvoordenaren het horecabedrijf  De Koppelpaarden nadat de toenmalige eigenaren William en Diana Kruip het te koop aanboden. Zij hebben de zaak gerund vanaf 1989. De groep ondernemers zette direct in op behoud van De Koppelpaarden als oudste horecazaak van Lichtenvoorde. In korte tijd zijn er ambitieuze plannen gemaakt voor het bedrijf dat momenteel een grote verbouwing ondergaat. De buitenkant moet gereed zijn in november 2017, de eerste gasten kunnen er vanaf januari 2018 slapen als alles volgens planning verloopt.  De Koppelpaarden Lichtenvoorde

De Koppelpaarden

Ergens begin 18e eeuw werd het pand van De Koppelpaarden gebouwd, in het centrum van Lichtenvoorde. De naam verwijst naar een nostalgische activiteit die voor de deur van het pand plaatsvond: het omkoppelen van de paarden voor de paardentram. Passagiers van deze ‘tram’ dronken er wat en vervolgden hun reis.

Nagenoeg alle inwoners en verenigingen vonden er gastvrij onderdak. Er werd vergaderd, getrouwd, gerouwd, gedanst en gefeest bij de familie Kruip. William en Diana Kruip runden het bedrijf van 1989 tot 2017. Hun voorgangers stopten in 1974 met de hotelfunctie vanwege aangescherpte regelgeving.

Hotel De Koppelpaarden moet weer een gastvrij en laagdrempelig trefpunt worden voor alle burgers, zeven dagen in de week open voor logies, ontbijt, lunch, diner, koffie, krant of borrel.

Twee hotels

Het Gelderse dorp Lichtenvoorde telt nog een tweede hotel: ’t Zwaantje net buiten het centrum. Ook dit is een horecabedrijf dat zalen combineert met hotelkamers en een restaurant.  ’t Zwaantje telt twaalf kamers en is een driesterrenhotel.  Deze kamers zijn voorzien van  bad/douche, toilet, flatscreen TV, telefoon en gratis draadloos internet. Tevens gratis parkeerplaatsen op eigen terrein.

 

Reageer op dit artikel