nieuws

Internationale prijs voor renovatie Pulitzer

Hotel 1136

Pulitzer Amsterdam heeft bij de AHEAD Awards, de Awards for Hospitality Experience and Design in Londen, de award gewonnen voor Best Hotel Renovation and Restoration. Pulitzer Amsterdam was het enige Nederlandse hotel die in de prijzen viel.

Internationale prijs voor renovatie Pulitzer
Foto: Diederik van der Laan

De jury van de AHEAD Award, bestaande uit toonaangevende hoteliers, architecten en interieurontwerpers, beoordeelde de hotels op esthetische kwaliteit, gastervaring en commerciële rentabiliteit. De jury looft de manier waarop creative director Jacu Strauss bij de ingrijpende renovatie van Pulitzer Amsterdam de 25 verbonden historische grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, gelegen in het UNESCO werelderfgoed gebied, heeft kunnen herpositioneren door het erfgoed en architectonisch pracht te combineren met een eigentijdse stijl.

Al eerder wist het hotel diverse onderscheidingen in de wacht te slepen met haar hotel en design, waaronder de ‘It-List’ 2017 van Travel + Leisure, National Geographic Traveller’s Big Sleep Awards 2017 en vorige maand de Franse Villegiature Award voor Best Interior Design and Architecture. En nu dus een AHEAD Award 2017.

>bekijk foto’s van tijdens de renovatie

>bekijk foto’s van het eindresultaat

Het Amsterdamse vijfsterrenhotel heropende na een 1,5 jaar durende verbouwing en restyling van alle vijfentwintig grachtenpanden in augustus 2016 opnieuw haar deuren. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten Pulitzer Amsterdam tot leven komen.

Designer Jacu Strauss heeft zelf samen met general manager Alex van Gastel en het Pulitzer team de award in ontvangst mogen nemen in Park Plaza Westminster Bridge in Londen.

Reageer op dit artikel