nieuws

Hilton stopt met gebruik plastic rietjes

Hotel 2180

Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. De hotelketen onthult ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect.

Hilton stopt met gebruik plastic rietjes

In alleen al Europa, het Midden Oosten en Afrika zullen op jaarbasis meer dan vijf miljoen plastic rietjes en 20 miljoen plastic waterflessen van Hilton-gebouwen worden verwijderd.

Lees ook: Duurzaamheid in de horeca

Alternatieven voor plastic rietjes

Hilton zal plastic rietjes verwijderen en op verzoek een papier- of biologisch afbreekbaar alternatief aanbieden – een inspanning die het bedrijf van plan is wereldwijd in zijn hotels te implementeren voor het einde van 2018. Hilton zal ook plastic waterflessen verwijderen uit vergaderingen en evenementen in hotels in de EMEA-regio, als onderdeel van het wereldwijde Meet with Purpose-programma om sociaal en ecologisch verantwoorde vergaderingen te bieden.

Lees ook: Green bartending

CO2-uitstoot verminderen

plastic rietjesHet verbod op rietjes maakt deel uit van een nieuwe reeks wereldwijde doelstellingen die ontworpen zijn om Hilton’s ecologische voetafdruk in 2030 te halveren en de wereldwijde sociale impact te verdubbelen. Met deze overeenkomst wordt Hilton het eerste grote hotelbedrijf dat op wetenschap gebaseerde doelen stelt om de CO2-uitstoot te verminderen en zich ertoe verbindt nul hotelzeep naar stortplaatsen te sturen.

Lees ook: Vijfde Perfect Serve Barshow groter en duurzamer

Reageer op dit artikel