nieuws

Van der Valk Hotel De Bilt-Utrecht wisselt van directie

Hotel 2533

Hotel Van der Valk De Bilt – Utrecht heeft een nieuw directiekoppel. Klaas en Els van der Valk runden het hotel 40 jaar maar dragen nu het stokje over aan hun nichtje Anne Deenik – Van der Valk en haar man Folkert Deenik.

Van der Valk Hotel De Bilt-Utrecht wisselt van directie

Klaas en Els van der Valk hebben vrijdag 30 november officieel afscheid genomen van hun hotel ‘De Biltsche Hoek.’ Ze deden al eerder dit jaar een stapje terug; de dagelijkse leiding werd stukje bij beetje overgedragen aan hun nichtje Anne Deenik – Van der Valk en haar man Folkert Deenik. Sinds 1 december zijn Anne en Folkert als 4e generatie Valken volledig verantwoordelijk voor Hotel Van der Valk  De Bilt – Utrecht.

‘Wij zijn trots dat wij verder mogen bouwen op de goede fundering van dit prachtige hotel. Mede dankzij Els en Klaas is het hotel al meer dan 60 jaar een begrip in de regio Utrecht.’

Van der Valk

Van der Valk

‘We zijn echt trots,’ vervolgt Anne. ‘2018 is een bewogen jaar, waarin Folkert en ik niet alleen van hotel zijn gewisseld maar ook naar De Bilt zijn verhuisd én ouders zijn geworden van onze prachtige zoon Goos. Best druk ja,’ lacht ze.

Folkert vult aan: ‘Het huis waar we nu wonen, moest alleen nog wel verbouwd worden. In combinatie met de zwangerschap van Anne en de overname van het hotel was dat best een klus. Gelukkig zijn we het wel gewend; veel Valken bouwen hotels, verhuizen en krijgen kinderen, allemaal in hetzelfde jaar. Het zal wel in de familie zitten.’

Vierde generatie Van der Valk

Anne en Folkert hebben elkaar leren kennen op de Hogere Hotelschool en delen dezelfde passie voor gastvrijheid. Waar Anne het ‘Van der Valk-DNA’ bij de geboorte meekreeg, maakte Folkert het zich eigen bij diverse vestigingen van het familiebedrijf. Samen waren ze onder andere verantwoordelijk voor Hotel Arnhem op de Veluwe, Anne werkte al eerder in Hotel De Bilt – Utrecht.

Hotel Transfers

Hotel Transfers

Anne vertelt hoe zij de overname beleeft: ‘Oom Klaas en tante Els hebben 40 jaar dagelijks in De Biltsche Hoek doorgebracht. Ze zijn verweven met het hotel, de vaste gasten, de medewerkers en de omgeving. Het afgelopen jaar hebben we heel veel met hen samengewerkt, ze hebben ons echt bij de hand genomen zodat de opvolging soepel verlopen is. We zijn hen daar erg dankbaar voor. Voor onze medewerkers is het ook wennen; sommigen van hen zijn al langer dan 30 jaar in dienst. Nu moeten ze ineens aan het werk met een nieuwe generatie en dat vraagt weleens om aanpassingsvermogen.’

Vaste gasten Hotel De Bilt

Een hotel en restaurant met deze rijke historie kent natuurlijk vele vaste gasten, welke Anne en Folkert graag willen leren kennen. ‘Het helpt enorm dat veel van onze collega’s hier al lang werken, zij weten precies welke tafel sommige gasten wensen en wat hun favoriete drankje of gerecht is. Er zijn gasten die hier al decennia lang iedere week komen. Zij zullen de dagelijkse aanwezigheid van Els en Klaas vast ook gaan missen, we streven er dan ook naar om het thuis-gevoel te behouden en een vergelijkbare band met de gasten op te bouwen,’ besluit Anne.


 

Reageer op dit artikel