nieuws

Netwerken op niveau tijdens Industry Fair Horecava

Hotel 1094

Op donderdag 10 januari, was de Horecava in de RAI in Amsterdam ‘the place to be’ voor studenten van Stenden Hotel Management School. Op deze typisch hospitality locatie, organiseerde de school namelijk hun jaarlijkse Industry Fair.

Netwerken op niveau tijdens Industry Fair Horecava

Het was een grote stagebeurs waar 85 nationale en internationale horecabedrijven zich presenteren aan 650 hotelschool studenten. Tijdens de fair kwamen bedrijven als Mövenpick Worldwide, Hyatt Hotels, Marriott International, maar ook Van der Valk en NH Hotels in contact met de 2e en 3e jaars studenten van de hotelschool uit Leeuwarden. De bedrijven zijn op zoek naar de meest geschikte student voor de 10 maanden eindstages die zij aanbieden. Omdat de stage het laatste jaar van de Hotel Management opleiding is, willen veel bedrijven deze aanpakkers daarna graag behouden voor hun organisatie. De inmiddels ruim 12.000 alumni van Stenden Hotel Management School zijn dan ook in alle uithoeken van de wereld te vinden.

Netwerk-functie

Björn Olthof, Graduate Recruitment Manager van Hilton Worldwide, presenteert zich ook op de fair: ‘Ik kom hier al jaren om de juiste stagiaire(s) te vinden. Dit is hét moment voor de studenten om te netwerken, te kijken waar ze zelf het beste passen en kansen te pakken’. Student Govert Werner vult aan: ‘Ik vind het gaaf om te kijken waar wij allemaal onze opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk kunnen brengen en wat er van ons verwacht wordt. En dat omringd door professionals uit de foodservice hier op de Horecava’.