nieuws

The Dylan Amsterdam: fiets voor nieuwe horecamedewerkers

Hotel 747

Hotel The Dylan Amsterdam geeft een Swapfiets aan alle nieuwe medewerkers en start een speciale Instagram account werkenbij.TheDylan.

The Dylan Amsterdam: fiets voor nieuwe horecamedewerkers

General Manager René Bornmann van The Dylan motiveert de cadeau-fiets en het insta-account als volgt: ‘Zoals bekend is de druk op de markt groot met veel vraag naar gekwalificeerd horecapersoneel. Met de werkenbij.thedylan Instagram proberen we potentiële nieuwe collega’s te enthousiasmeren en een kijkje te geven achter de schermen.’

Bornmann vervolgt: ‘De swapfiets is een leuke extra voor nieuwe collega’s waarmee we ze een duwtje willen geven om bij ons te solliciteren. Daarnaast komen veel nieuwe collega’s van buiten Amsterdam en is het hebben van een fiets in Amsterdam natuurlijk ontzettend handig.’

Nu al 23.000 vacatures

KHN presenteerde recent op de Horecava nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt. Tot 2025 zijn 60.100 tot 67.400 mensen in de bediening nodig en 16.000 tot 17.800 koks. Medio 2018 waren er al 23.000 openstaande vacatures in de horeca.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen geeft aan dat de eerste prioriteit van 2019 de situatie op de arbeidsmarkt is. ‘Het is voor veel bedrijven ontzettend moeilijk om aan voldoende, goede mensen te komen. Het is natuurlijk in eerste instantie te danken aan de groei van de branche. Maar we zullen nog meer moeten doen om mensen aan ons te binden.’

In 2018 waren er 444.000 mensen werkzaam in de horeca. De verwachting is dat dat er in 2025 540.000 zijn. Van alle medewerkers in de horeca werkt gemiddeld 47% er na een half jaar nog steeds. Na 5,5 jaar is dat 35%, voor koks is dat 50% en voor de bediening 35%.

Een medewerker blijft gemiddeld 2,5 jaar bij hetzelfde bedrijf. De meeste baanwisselingen vinden plaats bij restaurants. Die werken ieder jaar 45% van hun medewerkers in.

The Dylan

The Dylan Amsterdam (Keizersgracht 384) is gelegen in het hart van het centrum. Het hotel heeft 40 kamers en suites, stuk voor stuk individueel ontworpen in vier verschillende stijlen.

In 2014 zijn 16 kamers inclusief twee suites gerenoveerd in samenwerking met bekend interieurontwerper Remy Meijers, en in maart 2018 onthulde The Dylan de nieuwe kamerstijl Amber, ontworpen door Studio Linse.

Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds 2009, biedt de Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor.

In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie OCCO.

Wat is een Swapfiets?

 


Reageer op dit artikel