nieuws

Hilton wil 10.000 vluchtelingen helpen in Europa

Hotel 394

Hilton nam onlangs deel aan de Nederlandse Conferentie over Vluchtelingen en kondigde een nieuwe verbintenis aan om in 2030, 10.000 vluchtelingen in Europa te bereiken via opleidingen, donaties, inkoop en banen.

Hilton wil 10.000 vluchtelingen helpen in Europa

Tijdens de summit hebben de deelnemers besproken hoe Nederlandse bedrijven de kennis, vaardigheden en het talent van de meer dan 100.000 vluchtelingen in Nederland beter kunnen benutten. De toezegging draagt ​​bij aan de wereldwijde belofte van Hilton, die in september 2018 was aangekondigd, om in 2030 wereldwijd 16.000 vluchtelingen te helpen.

Travel with Purpose

Dit is onderdeel van de Hilton strategie voor verantwoord ondernemen; ‘Travel with Purpose’. Hilton’s inspanningen om de sociale en economische integratie van vluchtelingen te bevorderen, hebben al sinds 2016 meer dan 4.300 vluchtelingen in de regio geholpen. Met deze nieuwe verbintenis zal het bedrijf een mix van gastvrijheidstrainingsprogramma’s en directe werkgelegenheid bieden en schenkingen aan vluchtelingencentra. Het omvat ook samenwerkingen met toeleveringsketens, zoals het aanschaffen van diensten van bedrijven die worden gerund door vluchtelingen of bedrijven die vluchtelingen in dienst hebben.

Jochem-Jan Sleiffer, senior vice president operations, Hilton Continental Europa, vertelt: ‘100 jaar geleden richtte Conrad Hilton Hilton op met de overtuiging dat reizen de ogen opent voor wat er zich allemaal in de wereld afspeelt. Onze toewijding van het bevorderen van de economische en sociale integratie van vluchtelingen komt voort uit deze overtuiging. Als wereldwijd horeca bedrijf hebben we de mogelijkheid om een ​​echte change-maker te zijn en we zijn verheugd onze toezegging voor Europa te doen en 10.000 vluchtelingen in 2030 te helpen.’

Reageer op dit artikel