The Ritz in Londen verkocht voor bijna 900 miljoen

The Ritz in Londen verkocht voor bijna 900 miljoen
foto: Shuterstock

Het beroemde hotel The Ritz in Londen is voor 892 miljoen euro verkocht aan een investeerder uit Qatar. Die verkoop werd bekendgemaakt op de dag dat het hotel, als gevolg van de coronauitbraak, voor het eerst sinds de opening in 1906 jaar de deuren sloot.

De verkoop van het iconische hotel is het middelpunt van een familievete tussen enkelen van de voormalige eigenaren. De broers Frederick en David Barclay kochten het hotel in 1995 voor 90 miljoen euro, schrijft Bloomberg. Inmiddels zijn hun kinderen eigenaren, en hebben twee zoons van David de koop erdoor gedrukt.

Eerder beweerde Frederick dat hij van verschillende partijen aanbiedingen had voor een miljard pond (ruim 1,1 miljard euro) en het hotel niet onder dat bedrag wilde verkopen. Details van het bedrag waarvoor het hotel nu is verkocht zijn niet bekendgemaakt, maar een anonieme bron met kennis van de deal beweert dat het minder dan 800 miljoen pond (892 miljoen euro) is.

De kopende partij is een anonieme private investeerder uit Qatar. 'Het is een eer om de nieuwe eigenaar te worden van het iconische Ritz Hotel en om de mogelijkeheid te krijgen verder te bouwen aan haar natuurlijke stijl en grootse tradities', zegt een woordvoerder van de nieuwe eigenaar in een verklaring. 'Tijdens deze covid-19 crisis heeft de gezondheid van de medewerkers van het hotel de hoogste prioriteit, zij vormen de essentie van de 114 jaar oude reputatie van het hotel. Als de pandemie voorbij is, kijken we ernaar uit het hotel te heropenen en onze lange termijnvisie te delen.'

De nieuwe eigenaar heeft volgens Bloomberg in dezelfde deal ook een naastgelegen pand aangekocht, wat uitbreiding van het hotel mogelijk maakt.