Drie partijen in schoonmaakdiensten fuseren

Drie partijen in schoonmaakdiensten fuseren

Hendriks Hoteldiensten, Hotel Cleaning Company en EW Facility Services fuseren en gaan vanaf maandag 15 juni samen verder als één organisatie onder de naam van EW Facility Services. Eind vorig jaar bundelden de drie bedrijven al de krachten, nu is de integratie volledig.

De bedrijfscompetenties, persoonlijke talenten en landelijke vertegenwoordiging van de fusiepartners, versterken de huidige positie en de ambitie van EW Facility Services. Initieel als hospitality expert in de hotelschoonmaak, spreekt de facilitair dienstverlener hiermee gelijktijdig de ambitie uit om haar marktaandeel in het kantoren & vastgoed, high traffic en zorgsegment evenredig uit te bouwen.

Zo wordt de krachtige, gezonde en gelijkmatige omzetverdeling tussen de verschillende marktsegmenten behouden. EW Facility Services representeert na deze fusie 4700 medewerkers die elke dag streven naar de ultieme gastbeleving, vanuit haar kern hospitality, betrouwbaarheid en wendbaarheid.

De kracht van 3

'De fusie komt voort uit de aansluiting van Hendriks Hoteldiensten en Hotel Cleaning Company bij EW Facility Services in september 2019, aldus Bas Cornelissen, algemeen directeur van EW Facility Services.

Hendriks Hoteldiensten en Hotel Cleaning Company zijn schoonmaakorganisaties, van oudsher ontstaan en groot geworden in het hotelsegment. 'Maandag vervolmaken wij deze aansluiting door onze krachten definitief te bundelen en samen verder te gaan als één organisatie. Wij voegen de sterke punten van onze organisaties samen en bieden opdrachtgevers veel hotelkennis en hotelervaring. Ook zijn we operationeel flexibiliteit en wendbaar.’

Nieuwe rol voor directieleden

Frans de Beer, oprichter van Hotel Cleaning Company, gaat verder in de rol van regiodirecteur voor de regio Zuid-West'Persoonlijk en direct contact met onze opdrachtgevers staat voorop. Dat was al zo en dit verandert niet’, aldus De Beer.

Binnen EW Facility Services is een regiodirecteur ondernemer in zijn of haar regio en voor opdrachtgevers de centrale contactpersoon. Zo houden wij onze lijnen kort en blijven wij opdrachtgevers bedienen met dezelfde persoonlijke benadering die zij van ons gewend zijn. Daarbij worden wij ondersteund door de specialisten op onze kantoren op gebieden als HR, Learning & Development, Finance en ICT.'

Yvonne Ingels, huidig operationeel directeur van Hendriks Hoteldiensten, vult aan: Onze mensen zijn de persoonlijke talenten en die brengen een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Door het samenvoegen van onze hotelexpertise zien wij mooie kansen in het doorontwikkelen van onze dienstverlening, waardoor wij opdrachtgevers nog meer maatwerk kunnen bieden.

Uitbouwen marktaandeel Kantoren, High traffic en Zorg

EW Facility Services bestaat 30 jaar en heeft haar oorsprong in hotelschoonmaak. Daarnaast bedient zij al ruim 10 jaar opdrachtgevers in de segmenten kantoren & vastgoed, high traffic en zorg met duurzame en innovatieve facilitaire concepten.

Cornelissen: 'Door de fusie zijn wij in staat om ook binnen de segmenten kantoren & vastgoed, high traffic en zorg sterk door te groeien. Het is onze ambitie om, nu met deze fusie ons marktaandeel in hotelschoonmaak toeneemt, ook ons marktaandeel in deze segmenten evenredig uit te bouwen. Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe stap en kijken uit naar de kansen die deze ons biedt.