Hilton schrapt wereldwijd 2100 kantoorbanen vanwege crisis

Hilton schrapt wereldwijd 2100 kantoorbanen vanwege crisis

Hilton Worldwide is van plan wereldwijd ongeveer 2100 kantoorbanen te schrappen, bijna een kwart van het totaal. Door de coronacrisis is het toerisme buitengewoon hard geraakt en daar ondervinden grote hotelketens enorm veel last van omdat gasten wegblijven.

Eind 2019 werkten zo'n 9600 mensen op kantoren van Hilton, waarvan in de voorgenomen ontslagronde ongeveer 22 procent van wordt ontslagen. In totaal werken bij Hilton Worldwide 173.000 mensen. Of Hilton ook in Nederland mensen moet ontslaan, is nog niet bekend.

Hyatt zei eerder al dat het wereldwijd 1300 mensen moet ontslaan. Het Nederlandse Postillion Hotels liet deze week weten ongeveer een derde van haar totale personeelsbestand op straat te moeten zetten.

Hilton spreekt van ongekende uitdagingen voor de reis- en toerismesector door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Naast het wereldwijde banenverlies gaat Hilton ook personeel langer op verlof sturen, werknemers korter laten werken en salarissen langer verlagen.

In maart al kondigde Hilton aan dat een groot deel van het kantoorpersoneel op verlof ging. Die verlofperiode is nu met 90 dagen verlengd. Ook wordt de salarisverlaging voor executives verlengd.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig om de financiën te versterken en kosten te besparen om de crisis door te komen. 'Nog nooit in de 101-jarige geschiedenis van Hilton heeft de hotelindustrie een wereldwijde crisis meegemaakt die het reizen vrijwel volledig heeft platgelegd', zegt topman Christopher Nassetta.

Hilton heeft wereldwijd 18 merken die samen 6100 hotels vertegenwoordigen in 119 landen. In Nederland heeft Hilton 13 hotels.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.