Nieuw label waarmee hotels laten zien wat ze doen tegen corona: Checked by NSF

Nieuw label waarmee hotels laten zien wat ze doen tegen corona: Checked by NSF

In juni dit jaar is NSF International in Nederland en België gestart met het verificatieprogramma Checked by NSF. Met dit label kunnen hotels hun gasten laten zien wat ze doen om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Onder meer Louvre Hotels laat alle hotels controleren.

‘Met deskundig en wetenschappelijk onderbouwd advies kunnen wij hotels steunen. Ook willen we met Checked by NSF hoteliers helpen om vol vertrouwen uit deze Covid-19 periode te stappen door hen te begeleiden en door ervoor te zorgen dat zij de passende preventieve maatregelen nemen’, aldus NSF.

Als een hotel aan alle criteria heeft voldaan, volgt het label. Deel daarvan is een fysieke verklaring die een hotel bij de deur of in de lobby kan hangen. Naast de naam van het hotel, vermeldt de verklaring ook een QR-code. Deze code biedt gasten de mogelijkheid een website te bezoeken met meer informatie over het programma en de maatregelen.

Louvre Hotels

In zowel Nederland als België groeit het aantal hotels op deze lijst snel. Eén van eerste hotels die hebben gedeeld dat ze aan deze hogere gezondheids- en veiligheidsstandaards voldoen, is het Golden Tulip Zoetermeer.

General manager Maurice Brancart: ‘Vanaf het moment waarop gasten binnenstappen in ons hotel tot het moment waarop ze weer vertrekken, willen wij hen graag het gevoel geven dat wij er alles aan hebben gedaan om hun verblijf veiliger te laten verlopen. Daarom zijn we blij en trots dat we aan de onafhankelijke Checked by NSF validatie hebben voldaan.’

In de zomer van 2020 deed Louvre Hotels Group een beroep op NSF International om audits uit te voeren in alle internationale gebouwen van de groep, in meer dan 50 landen.

De controle wordt vastgelegd in 3 evolutieve fasen om het risico op covid-19 te helpen minimaliseren en vertrouwen te wekken bij de medewerkers en gasten:

  1. Plan – evaluatie van de protocollen die op het niveau van de groep zijn opgesteld.
  2. Implement – evaluatie van de uitvoering van de protocollen ter plaatse
  3. Improve – controle van de doeltreffendheid van de programma's door de operationele afdelingen van Louvre

Aan het einde van de inspectie ontvangt de hoteleigenaar een document dat de naleving ervan controleert en een badge die bij de ingang van het hotel kan worden getoond. Als het etablissement de minimale nalevingsdrempel niet haalt, wordt er in de volgende weken een tegencontrole uitgevoerd.

Drie fasen van Checked by NSF

De drie fasen omvatten de vereiste taken en procedures die nodig zijn voor pre-openen (Plan), heropenen (Implement) en om open te blijven (Improve). Een QR-code op een poster helpt gasten de claims te valideren en te begrijpen wat elke locatie doet om bezoekers en medewerkers te beschermen tegen covid-19.

De drie fasen van het programma omvatten de volgende vereisten:

· Fase 1 (Plan): Aan het einde van Fase 1 heeft de locatie de ontwikkeling van de vereiste veiligheidsprocedures, het veiligheidsbeleid en de veiligheidsplannen voltooid.

· Fase 2 (Implement): Voltooiing van fase 2 betekent dat de locatie met succes de vereiste veiligheidsprocedures, het veiligheidsbeleid en de veiligheidsplannen heeft geïmplementeerd.

· Fase 3 (Improve): Voltooiing van fase 3 betekent dat de locatie de vereiste veiligheidsprocedures en het beleid met succes kan handhaven en verbeteren.

Om rekening te houden met de post-covid-19 beperkingen, maar ook om de audit van 100 procent van de hotels mogelijk te maken, maakt Checked by NSF het mogelijk om sommige audits op afstand uit te voeren via videoconferentie op een computer of smartphone - een nuttige optie in bepaalde minder toegankelijke of nog steeds beperkte landen.

De audit op afstand biedt hoteliers richtlijnen voor zelfevaluatie (inclusief foto's, papieren documentatie, enz.), gevolgd door een twee uur durende videoconferentie met een deskundige van NSF International.

‘Het leek ons vanzelfsprekend om een beroep te doen op twee soorten expertise: onze interne teams, specialisten in de hotel- en restaurant business, en een vertrouwde organisatie als NSF International, waarmee we sinds 2016 samenwerken’, zegt Sandrine Gosse, Directeur Kwaliteit en Klantenservice Louvre Hotels Group. ‘Ons doel is om nieuwe gezondheidsnormen een vast onderdeel te maken van het dagelijks leven van onze teams en onze klanten en om vergelijkbare kwaliteitsnormen aan te bieden in onze 1500 hotels in 54 landen.’

‘Covid-19 is nieuw, hygiëne-eisen zijn dat niet’

‘Covid-19 mag dan nieuw zijn, maar infectiebeheersing en goede hygiëne-eisen zijn dat niet, en het publiek verdient het te weten dat hun gezondheid en veiligheid de hoogste prioriteit hebben’, zegt Werner Linders, Global Lead – Checked by NSF.

Checked by NSF

‘Een Checked by NSF badge op de deur zorgt voor die geruststelling. Bij NSF doen we al meer dan 75 jaar dit soort werk op het gebied van volksgezondheid en veiligheid. Ons nieuwe Checked by NSF programma helpt bedrijven om te heropenen en open te blijven stellen door wetenschappelijk onderbouwde deskundige begeleiding te bieden en ervoor te zorgen dat de juiste preventieve maatregelen worden getroffen.’

NSF maakt als onafhankelijke, wereldwijde organisatie gebruik van een wereldwijd netwerk van deskundigen op het gebied van volksgezondheid en milieu - van microbiologen en toxicologen tot artsen en ingenieurs. ‘We zijn er trots op dat we leiders in de horeca ondersteunen en Louvre Hotels Group erkent dat een betrouwbare derde partij die hun processen bekijkt, waarde toevoegt aan hun activiteiten en het vertrouwen van de klant vergroot’, zegt Linders.

Over NSF International

NSF International is een onafhankelijke, wereldwijde organisatie die de ontwikkeling van standaarden faciliteert en producten voor de voedsel-, water-, gezondheidswetenschappelijke en consumptiegoederenindustrieën test en certificeert om de nadelige gevolgen voor de gezondheid te minimaliseren en het milieu te beschermen.

NSF werd in 1944 opgericht in Amerika en richt zich op het beschermen en verbeteren van de volksgezondheid en veiligheid over de hele wereld. NSF International is aanwezig in 180 landen en is een samenwerkingscentrum van de Pan American Health Organization (PAHO) en de World Health Organization (WHO) op het gebied van voedselveiligheid, waterkwaliteit en de omgeving waarin we leven.