Leerlingen volgen onderwijs in vergaderzalen NH Conference Centre Leeuwenhorst

Leerlingen volgen onderwijs in vergaderzalen NH Conference Centre Leeuwenhorst

Vijf vergaderzalen van hotel NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout doen tot in ieder geval 9 februari dienst als klaslokalen voor vwo-eindexamenleerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst. 'Wij hebben ruimte, onze buren een probleem', legt hotelmanager Miru Schuurman uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen.

Vanwege de geldende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, moeten leerlingen op middelbare scholen anderhalve meter afstand houden. Niet te realiseren in de bestaande klaslokalen en dus besloot de directeur van het Teylingen College Leeuwenhorst contact op te nemen met hotelmanager Miru Schuurman van NH Leeuwenhorst.

Vergaderzalen

‘Ik werd gebeld op de dag na de persconferentie’, aldus Schuurman. ‘De school is 50 meter bij ons vandaan. We werken vaker samen. Onze vergaderzalen staan leeg, dus we waren er snel uit.’

De hotelmanager is verbaasd over en blij met de aandacht die er is voor het initiatief. ‘Het hotel en de school hebben een foto geplaatst op LinkedIn om de samenwerking zichtbaar te maken, daarna zijn we overstelpt met media-aandacht.’

Tot en met in ieder geval 9 februari volgen vijf vwo-examenklassen hun lessen in de vergaderzalen. Het hotel is geopend, maar de leerlingen maken geen gebruik van de (andere) faciliteiten.