Fletcher renoveert hotel De Hunzebergen

Fletcher renoveert hotel De Hunzebergen

Fletcher is van start gegaan met fase twee van de renovatie van Wellness Hotel De Hunzebergen in Drenthe. Het hotel krijgt er 50 kamers bij.

Na de opening van Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen in maart 2021 begon Fletcher Hotels aan het volgende project in Drenthe, namelijk de renovatie van Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen in Exloo, vlak bi Emmen.

De afgelopen maanden is al hard gewerkt om fase één van de renovatie af te ronden. Deze betrof lobby, het grand café en restaurants van het hotel. Fase twee is de bouw van een nieuwe vleugel met vernieuwde wellness faciliteiten onder het dak.

Puur Exloo

Het hotel wordt verbeterd omdat ook de gasten van Puur Exloo - een nieuw vakantieresort naast het hotel met 180 woningen– gebruik mogen maken van de faciliteiten van het hotel zoals zwembad, restaurant en wellness. De verhuur van de vakantiehuizen is in handen van Landal Green Parcs.

Fletcher Hunzebergen

Kontour Vastgoed uit Heerenveen(onderdeel van VolkerWessels) heeft de plannen ontwikkeld voor zowel Puur Exloo als de verbouwing van het hotel, dat wordt geëxploiteerd door Fletcher. Volgens Hielke Tillema van projectontwikkelaar Kontour is met de totale renovatie van het hotel een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid.

Het park kent geen voorzieningen zoals een winkeltje of een eetgelegenheid. Puur Exloo benut het aanbod uit de directe omgeving. Via een speciale app kunnen de parkgasten online brood bestellen bij de plaatselijke bakker of een barbecue bij de lokale slager. Of boodschappen doen bij een supermarkt. Een receptie waar gasten de sleutel op moeten halen is er niet. Via een code die bezoekers ontvangen wordt de smartphone de huissleutel.