Accor krabbelt op uit coronacrisis

Accor krabbelt op uit coronacrisis

Hotelgroep Accor heeft sinds mei het herstel van de coronacrisis ingezet. Dat komt volgens het Franse hotelconcern door de uitrol van vaccins en de geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen.

Accor, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, zag de omzet in het eerste halfjaar van 2021 evengoed nog zakken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nog zware tijd voor hotellerie

Het hotelwezen kreeg, net als vorig jaar, harde klappen door de uitbraak van het coronavirus en de malaise in de reis- en toerismesector. Daardoor kwamen er veel minder mensen in de hotels van Accor, dat ook tientallen vestigingen heeft in Nederland.

De omzet daalde in het eerste halfjaar op vergelijkbare basis met 6 procent naar €824 miljoen. Daarmee zijn de opbrengsten gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voor de coronacrisis. Accor boekte wel een kleiner bedrijfsverlies dan in 2020, mede dankzij kostenbesparingen.

Voor aftrek van belastingen en eenmalige opbrengsten was het resultaat een min van €120 miljoen, tegen een verlies van €227 miljoen een jaar eerder. Netto was wel sprake van een winst van €67 miljoen, omdat het aandeel in een hotelketen werd verkocht.

Op 26 juli was 93 procent van de hotels van Accor geopend. Dat percentage was in april 87 procent. Wereldwijd heeft het concern bijna 5200 hotels in 110 landen met in totaal 762.000 kamers.