nieuws

Leerling schrijft boek over koksvak

Restaurant

Leerlingkok Roy Faber heeft een boek uitgebracht. In Koks met Toekomst schrijft de jonge kok over het vak. Faber wil met het boek medeleerlingen vertellen over hoe het is om te werken in een keuken.

Leerling schrijft boek over koksvak

Het boekje Koks met Toekomst is onlangs uitgebracht. ‘Ik wil graag mijn medeleerlingen in de klas vertellen hoe het is om te werken in een keuken’, aldus Faber, die zelf vier dagen in de week werkt in een leerbedrijf en een dag in de week in de schoolbanken zit.

‘Vanaf mijn dertiende ben ik al actief in de horeca. Ik ben een jaar bezig geweest met het boek en beschrijf daarin hoe het is om in een keuken te werken. Verder ga ik in op kooktechnieken, hygiëne en wijn. Maar ook solliciteren, opleidingen en omgaan met stress komen aan bod’, aldus Faber.

Het boek is gekoppeld aan een website, www.koksmettoekomst.nl. Op de site is aanvullende informatie te vinden op het boek. Faber werkte een jaar aan het boek en is voorlopig nog niet bezig met een tweede boek.

Reageer op dit artikel