nieuws

Mario Ridder volgt Van Loo op bij De Zwethheul

Restaurant

Mario Ridder is de nieuwe chef-kok van restaurant De Zwethheul. Ridder volgt Van Loo op, die naar Parkheuvel vertrekt. Ridder was jarenlang de beoogde opvolger van Cees Helder bij het Rotterdamse toprestaurant.

Eigenaar Cees Wiltschut van De Zwethheul kwam donderdagochtend tot een akkoord met Ridder. ‘Ik ben best geschrokken van de hele gang van zaken. Heb één nacht liggen woelen van het nieuws over het vertrek van Van Loo. Vervolgens ben ik gaan denken en kwam bij Ridder terecht.’

Mario Ridder werkte acht jaar als sous-chef bij Parkheuvel. Hij was de beoogde opvolger van van Cees Helder. Ridder was enige tijd in het bezit van aandelen van Parkheuvel met het idee de zaak over te nemen. Vanwege het financiële risico zag hij hiervan af. Omdat hij wel een eigen zaak wilde runnen, vertrok hij enige tijd geleden bij Parkheuvel.

Wiltschut: ‘Woensdag heb ik Mario gebeld. Hij wist nog van niets over Parkheuvel, We spraken af dat we elkaar woensdag zouden ontmoeten. Dat gebeurde op neutraal terrein. Het klikte meteen. Donderdagochtend heeft Mario zijn handtekening gezet onder het contract. ’

Reageer op dit artikel