nieuws

Ramsay-pupil brengt boek uit

Restaurant

Jason Atherton, chef-kok in Gordon Ramsay’s restaurant Maze in Londen, heeft een boek uitgebracht. In Maze presenteert Atherton gerechten zoals ze zijn keuken verlaten, maar ook maakt hij met dezelfde ingrediënten een ‘makkelijk’ thuismenu.

Ramsay-pupil brengt boek uit

Jason gaat zin leermeester achterna: naast een eerste boek is hij ook al een veel gevraagde gast voor tv-programma’s in Engeland, al houdt hij zijn taal een stuk beschaafder dan Ramsay.

Ook weet hij zich gesteund door Ferran Adrià, bij wie hij in de keuken van El Bulli stage liep. Adrià noemt Atherton één van de meest vernieuwende chefs in groot-Brittannië.

Met Maze wil Atherton iedereen in staat stellen ‘the Maze way’ te koken. Daartoe heeft hij voor de opzet gekozen waarbij met dezelfde ingrediënten die hij voor topgerechten in zijn met een Michelin-ster bekroonde restaurant gebruikt, een of twee recepten voor ‘dagelijkse kost’ zijn toegevoegd.

Reageer op dit artikel