nieuws

Knuffelende Ridder spreekt van ongekend succes

Restaurant

Mario Ridder, de kersverse eigenaar van De Zwethheul in Schipluiden, spreekt met de titel Chef van het Jaar bij GaultMillau van een ongekend succes. Bij het horen van zijn naam als winnaar viel hij zijn twee voormalige bazen, Cees Helder en Cees Wiltschut, in de armen.

Knuffelende Ridder spreekt van ongekend succes

‘Dit is ongekend. Ik ben nu twee en half jaar bezig in De Zwethheul en wordt de nieuwe eigenaar. En dan nu deze prijs winnen’, was de eerste reactie van Ridder direct na afloop van de Nacht van GaultMillau in Amsterdam maandagavond.

Ridder: ‘Dit is top. Cees Helder heeft me gevormd en Cees Wiltschut me de kans gegeven verder te ontwikkelen. Zo’n prijs is een stimulans en geeft me een drive die met geen pen te beschrijven is’.

Naast de titel van Chef van het Jaar was er nog meer succes voor Ridder. De topkok stijgt met De Zwethheul één punt in de nieuwe editie van GaultMillau en staat nu met vier andere restaurants op 18 punten. De ranglijst wordt net als vorig jaar aangevoerd door De Librije en Oud Sluis. Beide restaurants hebben 19,5 punt achter hun naam staan in de nieuwe gids.

Reageer op dit artikel