nieuws

Ron Blaauw is SVH Meesterkok

Restaurant

Ron Blaauw is dinsdagavond geslaagd voor de meesterkok en mag zich daardoor SVH Meesterkok noemen. Blaauw maakte vooral indruk door het gebruik van Hollandse groenten in zijn gerechten.

Ron Blaauw is SVH Meesterkok

De meesterproefcommissie bestaande uit Cees Helder, André van Doorn en Carsten Klint van SVH spraken van een lange en mooie proeverij in restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel.

‘Blaauw presenteerde een meesterlijk menu met een ongekend sublieme bereiding van bloemkool. Hij is superblij met de titel’, aldus Klint.

De inauguratie van de titel SVH Meesterkok vindt op 7 juni plaats. Dat gebeurt niet in restaurant Ron Blaauw maar in brasserie Paardenburg vanwege de ruimte. Ron Blaauw is de 127ste SVH Meesterkok in ons land.

Blaauw laat in een eerste reactie weten trots te zijn op het behaalde resultaat. ‘Trots op de titel en trots op het team. Het is toch een zware dag en er zit niemand minder dan mijnheer Helder in je zaak. Dat geeft wat extra druk waardoor ik best een beetje nerveus was’.

De tweesterrenkok erkent dat de commissieleden erg te spreken waren over het bloemkool gerecht. ‘We garen Hollandse bloemkool in 45 minuten in een pan met overgieten het continue met boter. Daarbij serveren we een crème van kaas en ui. We doen sowieso veel met groenten. Driekwart van de groenten in onze keuken wordt ’s ochtends geplukt uit eigen tuin’.

Reageer op dit artikel