nieuws

Ronnie Brouwer nieuwe sommelier Kromme Dissel

Restaurant

Ronnie Brouwer gaat per 1 november als sommelier aan de slag bij De Kromme Dissel in Heelsum. Hij wordt bij het restaurant dat al veertig jaar in het bezit is van een Michelinster en onderdeel is van Bilderberg-hotel Klein Zwitserland, de opvolger van Dolf van Drempt.

Ronnie Brouwer nieuwe sommelier Kromme Dissel

Brouwer begint 1 november en komt over van restaurant Le Marron in Malden, eveneens in het bezit van één Michelinster. Daar begon hij in september 2008 als opvolger van Roy Arts. De sommelier maakte daarvoor deel uit van de zwarte brigade van De Librije en werkte eerder nog bij De Echoput en De Hoefslag.

General manager Peter de Beer is zeer content met de komst van Brouwer. ‘Ronnie neemt een schat aan ervaring mee. We zijn hem op het spoor gekomen dankzij een tip van een leverancier. Hij past perfect in het team, zoals ze dat zo mooi zeggen.’

‘Het klikte meteen’, zegt ook Brouwer zelf. ‘Ik ga met een goed gevoel weg bij Le Marron, maar de uitdaging was daar voor mij een beetje weg.’ Daar was voor Brouwer geen ruimte de wijnkaart uit te breiden. ‘Bij De Kromme Dissel krijg ik een veel groter budget.’

Opvolger

Wie Brouwer opvolgt in Malden, is nog niet bekend. ‘We zijn druk in gesprek met een aantal mensen’, laat patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol van Le Marron weten. Voor het eind van de maand wil hij een nieuwe sommelier aantrekken die het niveau kan waarborgen. ‘Ik betreur het vertrek van Ronnie, maar ik respecteer zijn keuze. Zijn opvolger komt van buitenaf, we hebben in het team niemand met voldoende gewicht.’

In november vertrekt Dolf van Drempt na elf jaar bij De Kromme Dissel. Hij verlaat de horeca voor een baan bij Wijnimport J. Bart in Amsterdam.

Reageer op dit artikel