Brouwer begint 1 november en komt over van restaurant Le Marron in Malden, eveneens in het bezit van één Michelinster. Daar begon hij in
General manager Peter de Beer is zeer content met de komst van Brouwer. 'Ronnie neemt een schat aan ervaring mee. We zijn hem op het spoor gekomen dankzij een tip van een leverancier. Hij past perfect in het team, zoals ze dat zo mooi zeggen.'
'Het klikte meteen', zegt ook Brouwer zelf. 'Ik ga met een goed gevoel weg bij Le Marron, maar de uitdaging was daar voor mij een beetje weg.' Daar was voor Brouwer geen ruimte de wijnkaart uit te breiden. 'Bij De Kromme Dissel krijg ik een veel groter budget.'
Opvolger
Wie Brouwer opvolgt in Malden, is nog niet bekend. 'We zijn druk in gesprek met een aantal mensen', laat patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol van Le Marron weten. Voor het eind van de maand wil hij een nieuwe sommelier aantrekken die het niveau kan waarborgen. 'Ik betreur het vertrek van Ronnie, maar ik respecteer zijn keuze. Zijn opvolger komt van buitenaf, we hebben in het team niemand met voldoende gewicht.'
In november