nieuws

Belgische topkok zegt nee tegen Michelinster

Restaurant

Hoeveel restaurants zouden hun keuken niet graag beloond zien worden met een Michelinster? Een Belgische chef-kok heeft Michelin echter verzocht hem geen ster te geven. In Nederland gaf Restaurant In de’n Dillegaard haar ster terug aan Michelin.

Belgische topkok zegt nee tegen Michelinster

Per mail heeft de Belgische chef-kok Jo Bussels (35) van het Antwerpse toprestaurant Radis Noir Michelin laten weten ‘een ster pertinent te weigeren’. Volgens de Belgische kok brengt een ster alleen maar ellende.

Er zijn drie punten waarop de kok Michelin afvalt. ‘Michelin is te elitair. De tweede: ze zijn niet geïnteresseerd in de rentabiliteit of financiële gezondheid van een restaurant. En de derde: ze hebben een gebrek aan verantwoordelijkheid. Ze geven sterren en nemen die af als het hen uitkomt. Aan die dictatuur weiger ik me te onderwerpen. Ik beslis wat ik doe met mijn restaurant. Niet Michelin.’

Michelin zegt alleen rekening te houden met de interesse van lezers.

In Nederland gaf Restaurant In De’n Dillegaard van Michel en Suzan Kagenaar uit het Limburgse Nuth haar ster terug in maart 2009. Het restaurant wilde een grotere doelgroep bereiken en had last van de hoge concentratie van sterzaken in Zuid-Limburg.

Reageer op dit artikel