nieuws

David Crouwel neemt ook restaurant Barolo over

Restaurant

David Crouwel, de voormalige zakenpartner van Herman den Blijker heeft Restaurant Barolo in Bergambacht overgenomen. Onlangs deed hij hetzelfde met het failliete Rotterdamse jazzcafe Dizzy. Christiaan de Vries blijft de chef van Barolo.

David Crouwel neemt ook restaurant Barolo over

Restaurant Barolo startte in september 2008 met hoge ambities. Deze zijn later naar beneden bijgesteld waarmee ook het concept is veranderd. Volgens Crouwel zit er veel potentie in het restaurant, dat hij om wil vormen tot brasserie. De zaak telt tachtig couverts en heeft een aparte zaal. Eind dit jaar sluit Barolo voor een aantal weken voor een cosmetische verbouwing.

Harbour Club

David Crouwel maakte in februari van dit jaar zijn rentree in de horeca met LMG, de Leisure Management Group, een samenwerking met investeerder Frank Vogel. Deze samenwerking is inmiddels beëindigd vanwege ‘verwachtingen die over en weer niet overeenkwamen’, laat Crouwel weten.

Nieuwe, operationele partner van Crouwel is Rob Jansen, voormalig bedrijfsleider van The Harbour Club in Scheveningen. Rob Jansen heeft tevens een financieel belang in de horeca-holding van Crouwel. ‘Maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer een gezamenlijk horecaproject ga doen met LMG’, aldus Crouwel. Het belang in de kipformule Frango is Crouwel door de breuk met LMG wel kwijtgeraakt.

Het Rotterdamse Dizzy wordt momenteel verbouwd en gaat op 15 december weer open. De officiële opening is 10 januari. Wie daar gaat koken, is nog niet bekend. Crouwel is in gesprek met een aantal chefs uit zijn tijd bij de Engel-groep.

Reageer op dit artikel