nieuws

Jacob Jan Boerma (De Leest) niet teleurgesteld

Restaurant

Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen is niet teleurgesteld dat Nederland er geen nieuwe driesterrenrestaurant bij heeft gekregen. ‘Ze hebben de Michelinsterren in Nederland weten te consolideren.

Jacob Jan Boerma (De Leest) niet teleurgesteld

Tweesterrenchef Boerma over de mutaties in de nieuwe Michelingids: ‘Het is geweldig nieuws voor Nederland dat er niets is afgegaan, behalve wat voor de hand ligt vanwege sluiting of overname. We moeten trots zijn dat bijna alle sterren zijn geconsolideerd’.

Over het uitblijven van een nieuwe driesterrenrestaurant, waarover de laatste weken druk werd gespeculeerd, zegt Boerma: ‘Dat is absoluut geen teleurstelling. We mogen het als land dan misschien niet halen dit jaar, voor mij persoonlijk geeft het tijd om te groeien’.

Boerma stelt dat het goed is dat drie verschillende concepten van één naar twee sterren gaan en tot de culinaire elite van Nederland behoren. ‘Daarnaast zitten er bij de nieuwe sterzaken weer een paar leuke nieuwe adressen’, aldus Boerma.

Reageer op dit artikel