nieuws

Sergio Herman presenteert locatie nieuwe zaak Antwerpen

Restaurant

Geruchten waren er genoeg, voor Sergio Herman reden officieel de locatie en naam van zijn nieuw te openen restaurant in Antwerpen te presenteren aan de pers. La Chapelle, een samenwerking van Herman, zijn chef-kok Nick Bril en ontwerper Piet Boon, gaat pas in 2013 open.

Sergio Herman presenteert locatie nieuwe zaak Antwerpen

‘De kogel is door de kerk’, is het symbolische motto van de presentatie in Antwerpen. Symbolisch, want Hermans nieuwe zaak heet La Chapelle en is gehuisvest in een oude kapel.

‘Ik was ’t kotsbeu’, zucht Herman over de geruchtenstroom in –voornamelijk– de Vlaamse media. ‘Ze lagen nog net niet in mijn tuin.’ Omdat hij nu namen en rugnummers kon noemen, besloot de Zeeuwse sterrenchef dan maar open kaart te spelen.

De naam: La Chapelle, de locatie: de kapel van een voormalig militair hospitaal. De beoogde chef: Nick Bril, nu chef bij Oud Sluis. De ontwerper: Piet Boon. De staat van het pand: belabberd.

Routing

‘Er moet nog heel veel gebeuren. We zijn nog bij het begin. De eerste tekeningen van Piet Boon heb ik gezien. We kijken nog heel erg naar de indeling en routing. Ik heb daar wel ideeën over, maar niets ligt vast.’

Het pand, en het hele complex eromheen, is aangekocht door projectontwikkelaar Vanhaerents. In totaal realiseert deze partij de komende twee jaar ruim 400 woningen, een park en winkels op het complex. Vanhaerents benaderde Herman voor de invulling van het luxe restaurant in de kapel.

Internationale allure

Voor Herman is de stap naar Antwerpen een logische: ‘Ik ben erg op België gericht. Ik woon er, 70 % van onze gasten komt er vandaan. Ook miste ik in Antwerpen een restaurant waar je heen móet.’

Die status hoopt hij met la Chapelle te bereiken. Daarvoor betrok hij ook persoonlijke vriend en ontwerper Piet Boon bij het project. ‘Hij kan het internationale allure geven. Het wordt een stedelijk concept, geïnspireerd op Londen, New York.’

Alain Ducasse

Ook kijkt Herman meteen alweer vooruit: ‘Een andere Belgische stad zou een logisch vervolg zijn. Maar ik hoef niet persé een Alain Ducasse te worden met vijftien zaken over de hele wereld.’

In La Chapelle geeft Herman het roer aan zijn rechterhand Nick Bril, nu chef bij Oud Sluis. ‘Nick werkt al negen jaar voor me. Dit is mijn manier om wat voor hem terug te doen. Hij wordt hier de ster.’

Reageer op dit artikel