nieuws

Actie tegen criminelen in de horeca

Restaurant

Rotterdam komt in actie tegen de opmars van infiltrerende criminelen in de horeca. De politie van de Maasstad krijgt steeds meer signalen dat cafés maar ook restaurants, in handen komen van de onderwereld.

Actie tegen criminelen in de horeca

Dit zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in de Telegraaf. Vandaag presenteert de stad het rapport Maatschappelijke Integriteit.

Foute horeca

Gemeente en politie gaan zo snel als mogelijk is kijken hoe ze de ‘foute’ bedrijven in de horeca kunnen opsporen. Daarnaast wordt de wet Bibob ingezet waarmee kan worden gescreend hoe ondernemers aan hun geld komen en of ze zich met strafbare feiten inlaten.

In het rapport staat daarnaast dat de gemeente Rotterdam ook mensenhandel, handel in softdrugs en fraude met vastgoed de komende tijd harder wil aanpakken.