nieuws

Alliance: foie gras blijft legaal product

Restaurant

Foie gras blijft een legaal product en onze leden moeten zelf beslissen of ze het serveren ja of nee. Dit is het officiële standpunt van de Alliance Gastronomique, tot stand gekomen na overleg binnen de vereniging.

Alliance: foie gras blijft legaal product

‘Wij bemoeien ons niet met individuele keuzes van onze leden, dat staat zelfs in onze grondbeginselen,’ zegt voorzitter Gerrit Greveling. Eerder hekelde hij al tegenover MissetHoreca.nl de individuele aanval van Wakker Dier en Radar.

Wakker Dier meldt dat ‘restaurants massaal eendenlever van de kaart halen’, waaronder Krasnapolsky, Marriott Hotels en Proeverij 274, dit restaurant kwam vorige week in de uitzending van Radar voor.

Misstanden voedselproductie

Greveling heeft verschillende chefs gesproken die voorbij kwamen in de uitzending van Radar over zogenaamde ‘diervriendelijke’ foie gras. ‘De chefs vonden het allemaal heel vervelend en vertrouwde op hun leveranciers.’ Maar Greveling wil vooral een ander punt maken: ‘Ik zou Wakker Dier wel een lijst willen geven met alle misstanden in de voedselproductie. Ga dan ook maar eens kijken bij de kipproductie van McDonald’s.’

Reageer op dit artikel