nieuws

Belgen vernietigen nepchampagne

Restaurant

De Belgische douane heeft vorige week 3200 flessen mousserende wijn vernietigd. Op het etiket werd de mousserende wijn omschreven als California Champagne. Het is in de EU verboden mousserende wijnen te verkopen als Champagne als deze niet uit het gebied Champagne in Noord-Frankrijk afkomstig is.

Belgen vernietigen nepchampagne

De door de Belgen vernietigde wijn is afkomstig van de Amerikaanse André Champagne Cellars en geproduceerd door wijngigant Gallo Winery, maar was van zo een inferieure kwaliteit dat terugsturen niet eens de moeite waard was, schrijft wijn.blieb.nl.

De champagne rosé is in de VS te koop voor ongeveer vier dollar (2,80 euro). Gallo, duidelijk verlegen met deze zaak, kwam onmiddellijk met een verklaring dat de wijn niet door haar geëxporteerd was en bedoeld was voor een scheepsbevrachter die de wijn moest doorleveren aan een cruiseschip.

De Amerikaanse wijnwetgeving laat overigens aan duidelijkheid niets te wensen over. Deze wijn had niet naar de EU geleverd mogen worden, een markt die ‘consumenten beschermt tegen misleidende etiketten en deze als namaak beschouwt’.

Sinds er strenger op nepchampagne wordt toegezien zijn er in de EU in totaal al 14.000 flessen in beslag genomen.

Reageer op dit artikel