nieuws

Benelux Restaurant Week levert 13 mln euro op

Restaurant

De Benelux Restaurant Week van 14 tot en met 20 maart heeft 250.000 bezoekers verdeeld over 1.750 restaurants opgeleverd. De deelnemende restaurants, waaronder ruim vijftig restaurants met een of meerdere Michelinsterren, behaalden een extra omzet van 13 miljoen euro.

Benelux Restaurant Week levert 13 mln euro op

Omgerekend betekent de 13 miljoen euro omzet dat per restaurantbezoek 52 euro is omgezet. Per restaurant betekent het gemiddeld gauw een omzet van bijna 7.500 euro.

Naast de omzetcijfers heeft de organisatie, DiningCity, ook de regiowinnaars van de Restaurant Week bekend gemaakt. De winnaars zijn bepaald door de gasten zelf door na afloop online hun mening achter te laten. Ruim 30.000 bezoekers maakten daar gebruik van.