nieuws

Boerma: ‘Nuanceverschillen bepalen top-10

Restaurant

Kim Veldman van De Leest in Vaassen zegt blij verrast te zijn met de nummer drie positie in de nieuwe Lekker. Haar partner Jacob Jan Boerma voegt toe dat het om nuanceverschillen gaat in de top van Lekker.

Boerma: ‘Nuanceverschillen bepalen top-10

‘Ik ben heel blij verrast. Er was toch twijfel omdat er van die lijstjes rondgingen de laatste dagen. Die waren positief. Maar het is altijd maar weer afwachten’, aldus Veldman maandagmiddag kort na de presentatie van de nieuwe Lekker.

Jacob Jan Boerma concludeert dat de culinaire top in Nederland heel breed is. ‘Het gaat om nuanceverschillen. De nummer tien is echt niet zoveel slechter dan de nummer een. Het zijn nuanceverschillen, details en de persoonlijkheid die het net beter maken. Het is alleen maar goed dat de competitie zo sterk is geworden’.

De Leest maakt in de Lekker deel uit van een unicum. Voor het eerst in haar 33-jarig bestaan heeft Lekker twee restaurants op dezelfde positie geplaatst. Zowel De Leest als De Librije staan nummer drie in de Lekker editie 2011.

» Bekijk hier een video met de reacties van de Top-3 van Lekker 2011

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2011: