nieuws

Bouw leszaak ex-hoofdredacteur Lekker gestart

Restaurant

Ex-hoofdredacteur van Lekker, Guido Nijssen, begeleidt de bouw van een door hem ontworpen lesrestaurant op de West Negros University op de Filippijnen. De eerste paal van de bouw is geslagen.

Bouw leszaak ex-hoofdredacteur Lekker gestart

Het nieuwe lesrestaurant is gesitueerd in de hoofdstad Bacolod van het eiland Negros. De eerste paal is inmiddels geslagen voor een nieuwe vleugel van 2000 vierkante meter, waar de faculteit HM, Hospitality Management, wordt ondergebracht. Het commerciële fine dining restaurant met 126 couverts gaat gerund worden door de studenten.

De universiteit profileert zich nu met de leus ‘HM goes international’ en gebruikt Nijssen als boegbeeld in haar campagne om meer studenten voor de horeca te interesseren. ‘Het upgraden van de kwaliteitsstandaard in hotels en restaurants is op dit prachtige eiland nodig om meer toerisme te kunnen genereren’, zegt de ex-hoofdredacteur van Lekker.

‘Het mes snijdt aan twee kanten: door de studenten internationaal te leren koken met regionale producten, zal dat ook de lokale economie stimuleren. De vissers en landarbeiders verdienen nu niet meer dan 3 euro per dag’, aldus Nijssen, die door de lokale media werd geïnterviewd.

Jan Versteegen van Societé des Maîtres d’Hotel wordt door de PUM, Project Uitzending Managers van VNO-NCW, uitgezonden om Nijssen een maand te helpen bij de opening van het restaurant. Dat staat gepland in juni van dit jaar.

Guido Nijssen vertrok enkele maanden na zijn contractontbinding bij Lekker naar de Filipijnen. Nijssen deed eerder ontwikkelingshulp in Afrika en Albanië.