nieuws

Chinees restaurant redding voor schaatsster

Restaurant

De politie in Drenthe heeft woensdagavond alarm geslagen nadat een schaatsster van de Chinese nationale ploeg spoorloos was verdwenen. Door hulp van de eigenaren van een Chinees restaurant in Nieuw-Buinen kwam de schaatster weer terug bij haar teamgenoten.

Chinees restaurant redding voor schaatsster

De ploeg sporters is op trainingskamp en maakte woensdag een fietstocht door de provincie. Bij terugkomst in een vakantiepark bleek een van de schaatssters er niet meer bij, zo meldde de politie donderdag.

Chinees restaurant

Enige tijd later meldde de Chinese zich alsnog bij haar ploeggenoten. Ze bleek de weg te zijn kwijtgeraakt en had geen idee waar ze naar toe moest. ‘Ze spreekt natuurlijk geen Nederlands en ook nauwelijks Engels’, aldus een woordvoerder van de politie.

Niet voorop

De schaatsster verklaarde achteraf dat ze maar had besloten om maar door te blijven fietsen in de hoop een herkenningspunt tegen te komen. Dat gebeurde. In Nieuw-Buinen ontdekte ze een Chinees restaurant. ‘Ze herkende de karakters op de gevel en is naar binnengestapt.’ Met hulp van de Chinese eigenaren werd ze daarna teruggebracht naar haar ploeg. De politie: ‘Misschien moet ze de rest van het trainingskamp maar niet voorop gaan rijden.’

Reageer op dit artikel