nieuws

De Stenen Tafel in Borculo keert terug

Restaurant

Restaurant De Stenen Tafel in Borculo keert terug. Raymond Prinsen en Gea Meppelink starten medio september weer met hun luxe eetgelegenheid. De zaak gaat alleen op vrijdag- en zaterdagavond open en wil het oude sterniveau het liefst overtreffen.

De Stenen Tafel in Borculo keert terug

In april 2011 stopte Prinsen met zijn met één Michelinster bekroonde restaurant De Stenen Tafel, omdat hij het heilige vuur miste. Een jaar later maakt Prinsen de comeback van De Stenen Tafel wereldkundig. ‘Ik mis het koken op niveau’, aldus Prinsen.

De vernieuwde De Stenen Tafel, door Prinsen ook wel De Stenen Tafel 2.0 genoemd, krijgt een andere bedrijfsvoering. Het restaurant is alleen op vrijdag- en zaterdagavond open. Daarnaast werkt Prinsen met een kleine bigrade.

‘In de keuken heb ik een hulp en Gea (Gea Meppelink, red.) krijgt in de bediening hulp uit de bistro (het naast gelegen Bistro De Oliemölle, red.). Ik kan de hele week toewerken naar twee kookavonden. Per avond maximaal 20 couverts’, aldus Prinsen.

Prinsen wil het oude niveau evenaren en het liefst overtreffen. ‘Bij topkoks horen sterren, dus die ambitie heb ik wel. Of dit concept van twee avonden in de week open past in de filosofie van Michelin, weet ik niet’.

De comeback van De Stenen Tafel kreeg onlangs gestalte. Prinsen: ‘Ik kreeg een aanbieding voor een andere uitdaging, maar die heb ik afgezegd. De kogel was toen door de kerk. Nu gaan we ons opmaken om medio september de deuren van het restaurant weer te openen’.

Of Prinsen ook terugkeert bij restaurantorganisatie Les Patron Cuisiniers, weet hij nog niet. ‘Ik ben nog altijd slapend lid, maar ik weet het echt nog niet of ik weer lid word. Eerst maar eens de zaak weer openen. We hebben er erg veel zin in’.

Reageer op dit artikel